Ezt állítja Steve Wozniak, aki rendszeresen belső infókat kottyant el, valószínűleg annyira tele van a feje ezekkel a dolgokkal, hogy néha csak úgy kiloccsannak a titkok belőle. Most mindenesetre a TVDeck egy videóinterjújában azt állította, az Apple a hangfelismerésre gyúr, és nemrég megvette a Nuance Communicationst is, ami többek között ilyen rendszereket fejleszt.

Eléggé nagy falat lenne ez az Apple-nek, bár nem lehetetlen, hiszen a piaci értéken 5 milliárd dollárt érő céget a cupertinóiak tízszer is megvásárolhatnák a felhalmozott készpénzállományból, ráadásul Woz eléggé biztosnak tűnt a dolgában.

Ezután megemlíti még a Siri nevű céget is, ami iPhone-ra fejlesztett személyi asszisztens alkalmazást, és amit szintén megvásárolt az Apple. A Siri appjának, ami szintén a Nuance technológiáját használja a beszéd megértésében, fontos ficsöre, hogy reagál az olyan mondatokra, mint a "I want to make reservations for two at a cheap Italian restaurant tomorrow night" vagy a "What’s going on tonight", vagyis az Apple nemcsak azt szeretné, ha az iPhone alapból ilyen szinten lenne vezérelhető a júzer által, hanem a kiszolgálás, a telefon nyújtotta kényelem színvonalt is emelné akarná ezzel. Ez pedig nagyon fontos, mert ez azt jelenti, hogy a technológia nemcsak önmagában lenne érdekes - mint ahogy jelenleg a Voice Control esetében ez így van sajnos.

Az Apple beépített hangvezérlése ugyanis nem túl sikeres nálam, nagyon ritkán és laboratúriumi csendben csinálja azt, amit mondok neki. Próbálgattam, amikor az utcán sétáltam, de a pontos idő lekérdezésén kívül alig jött pontos találat. Aztán egyszer, amikor a kért dal lejátszása helyett felhívott valakit az éjszaka közepén, elhatároztam, hogy ez túl veszélyes játék még. Még.