Sok érdekesség elhangzott a negyedéves eredmények ismertetésekor, sokan abba kapaszkodtak bele, hogy a tervezett 4,9 millióval szemben csak 4,1 millió iPadet adott el az elmúlt három hónapban az Apple. Hogy ez mennyire csak a gyártási nehézségekre vezethető vissza, azt bizonyítja, hogy a vártnál alacsonyabb forgalom ellenére is növelte idei előrejelzését az iSuppli: a piackutató szerint a nyáron jósolt 12,9 millió helyett 13,8 millió iPadet ad el idén az Apple.

Ennél is durvább a 2011-es jóslat, ami már 43,7 millió darabról szól, a piacelemző cég szerint tehát körülbelül háromszor annyi tabletet, mint Macet ad majd el jövőre a kaliforniai cég.

A kérdés már csak az, hogy miből áll majd össze a termékpaletta, de a tegnap hallottak alapján már erről is lehet némi fogalmunk. Sok pletyka szólt arról, hogy az Apple a tízcolos mellett egy hétcolos készüléken is dolgozik, de ezt cáfolta Jobs, aki szerint a kisebb tabletek egyszerűen használhatatlanok, és kihangsúlyozta azt is, hogy hét col pontosan feleakkora felülelet jelentene. "Egyszerűen nem élveznék a felhasználók" - mondta Jobs, szóval akinek kisebb tablet kell, az nézzen körül egy másik gyártónál.