Hát ők így élik meg a válságot, nem is nagyon emlékszem olyan negyedévre, ami ne lett volna rekord, és természetesen nem jelent kivételt a legutóbbi sem: a szeptember 25-vel záruló időszak bevétele elérte a 20,34 milliárd dollárt, a nyereség meg a 4,31 milliárd dollárt, szemben az előző év 12,21 milliárdos forgalmával és 2,53 milliárdos profitjával. El tudjátok képzelni? Majdnem megduplázták azt a pofátlanul nagy összeget, azt a sok konténernyi pénzt, amit tavaly összetalicskáztak.

A bevétel nagy része, 7,2 milliárd dollár az amerikai piacról érkezett, de Európának is nagy már a súlya 5,4 milliárddal, és Ázsia is jön fel 2,7 milliárd dollárral.

A négy nagy üzletágból három rekordforgalomról számolt be. Macből 3,89 millió fogyott, 27 százalékkal több, mint tavaly. Most már az eladások kétharmadát adták a laptopok, az asztali Macek egyre jobban visszaszorulnak.

iPhone-ból 14,1 milliót adtak el, ami 91 százalékos növekedést jelent, meg azt, hogy sikerült megelőzni kétmillióval a RIM-et. A részleg bevétele elérte a 8,6 milliárd dollárt, tehát egy átlagos iPhone után 610 dollár üti az Apple markát: ezt az összeget többnyire az előfizetői díjban fizetjük ki.

Az iPod-üzletág persze továbbra is hanyatlik, most épp 11 százalékos volt a visszaesés, de még mindig 9,05 millió kütyüt sikerült eladni, míg a most megjelent, és nekünk még mindig a középső ujját mutogató iPadből 4,19 millió fogyott, ami 2,8 milliárd dolláros bevételt generált: többet, mint az iPod-üzletág a maga 1,4 milliárdjával. Jobs el is mondta, hogy a kütyü "óriási hatással lesz a notebook-piacra". Az iPad-eladások egyébként némi csalódást okoztak, a piac ötmilliós forgalomra számított, de elemzők szerint az Apple egyszerűen nem tudott eleget gyártani a készülékből, ami negatív hatással volt a darabszámra.

A vállalat a reményei szerint 23 milliárd dolláros forgalommal és tovább növekvő nyereséggel zárja a következő negyedévet, amire minden esélye meg is van: egyrészt a karácsonyi időszak mindig erős a vállalatnál, másrészt Jobs beígért néhány új terméket, amiktől el fogjuk dobni az agyunkat.