Amikor kitört az antennagate, az Apple gyors választ akart adni, hogy lenyugtassa a kedélyeket: Steve Jobs kiállt a színpadra, bejelentette, hogy elkúrták, hozáttette, hogy azért mások is, de ő mindennél jobban vágyik a szeretetre, meg a vásárlók boldogságára, ezért ingyenes tokokkal kezeli a problémát. A 29 dolláros kiegészítőket levették a boltok polcairól, és aki kérte, ingyen kapott egyet az iPhone 4-ese mellé, amivel egyszer és mindenkorra megoldották az érintésre gyengülő antennák problémáját.

Pontosabban csak szeptember végéig, azt ugyanis Jobs már a nyáron bejelentette, hogy az akció őszig szól, és ha addig találnak jobb megoldást, akkor azt fogják alkalmazni.

Úgy tűnik, van jobb megoldás. Egészen pontosan 29 dollárral jobb, mostantól ugyanis nem jár a kiegészítő a telefonhoz, ami jelentős megtakarítást jelent az Apple-nek. Igazi szopás ugyanakkor a magyar vásárlóknak, akik még hozzá sem jutottak a készülékhez, máris elvették tőlük az akciós tokokat, miközben az iPhone 4 antennaproblémája nem javult.

Életveszélyről persze továbbra sincs szó, a készülék bőven bizonyította, hogy használható, de jól látszik, hogy az arra igényes magyar vásárló kétszeresen is megszívta a kései hazai startot.