Még öt óra van hátra a hivatalos startig, az első iPhone 4-eseket Budapesten, az Aréna Plazában kezdik el osztani éjféltől. A sor azonban máris hatalmas, körülbelül 150-200 embert számoltam össze, akik szeretnének kapni a kezdő készletből.

A sor elején a VIP helyeken T-zsámolyokon leendő vásárlók foglalnak helyet. Az idei nyertesünk Molnár Máté, ő háromnegyed hatkor érkezett. Reggel. Viszont az országban első hivatalosan kapható iPhone 4-et ő viszi haza.

Tervei szerint egy 200-as ikonnal vásárol magának egy 16 gigabájtos modellt. Az árakkal elégedett, ő magasasabb árfekvésre számított.

A szervezők közben ásványvizeket osztogatnak a sorban állóknak, a hangulat kellemes, szól a zene, van minden.

Később még jelentkezünk a helyszínről.

Visszatértünk, óriási sor van, háromszáz embert számoltunk össze, egyik iPhone bemutatóján sem gyűltek még össze ennyien, pedig a korábbi modellek hamarabb megjöttek, olcsóbban voltak, és kevesebb kérdés is merült fel a megbízhatóságukkal kapcsolatban. Az iPhone 4 szinte hisztérikus érdeklődést váltott ki a magyar közönségből.

A hangulat egyébként óriási, folyamatos showelemekkel szórakoztatják a közönséget, akik jókedvűen várakoznak. Van egy VIP részleg is a csókosoknak a közeli Leroy-ban, ahol folyton hírességekbe botlik az ember, de hát ez egy ilyen ipar.

Megtudtuk a meglévő előfizetéssel rendelkezőknek tett ajánlatot:

Akiknek idén (december 31-ig) jár le az előfizetésük, azoknak ugyanazok az árak élnek, mint az új ügyfeleknek, természetesen újabb hűségidő vállalásával. Akiknek jövő év első felében jár le a meglévő hűségük, azoknak nagyjából 2-3 havidíj árát kell pluszban kifizetni, akiknek jövő év második felében, azoknak többet. Ikon négyszáz esetében ezek az összegek: 20 ezer és 45 ezer forint. Az újabb hűségidő a vásárlásától indul.

Éjfélkor aztán nyolc másodperces visszaszámlálás után Christopher Mattheisen, a T-Mobile elnök-vezérigazgatója átadta Molnár Máténak az első, Magyarországon eladott iPhone 4-es. Óriási volt a médiaérdeklődés, ilyen hisztériát egyetlen más gyártó terméke sem tud kiváltani, nézzétek meg a képeket, jó show volt, igazán remek eseményen vettünk részt.