Amikor megpillantottam a hírt, hogy az iPad gyártási kapacitása jelentősen megnőhet, miután egy új touch panel szenzorokat szállító gyárat találtak a beszállítók közé, csak erre tudtam gondolni: na vééégre. Miért tartott ilyen sokáig a szűk keresztmetszet kibővítése, miért kellett öt hónapot várni, hogy a kereslethez legalább közelíthessen a kínálat?

Júliusban az LG jelentette be, hogy képtelen kiszolgálni az Apple igényeit, teljes gőzzel nyomják ki a kijelzőket, de ez is kevés. Hogy ezt azóta sikerült-e megoldani, nem tudom, mindenesetre az AU Optronics a hírek szerint már ebben a hónapban megkezdheti a 9,7 colos touch senzorok szállítását az iPadet gyártó üzemekbe, havonta kábé egymillió darabot tudnak gyártani.

Magyarországra még mindig nem érkezett meg a tábla, legalábbis nem hivatalosan, az Apple hivatalos terjesztőin kívül viszont már mindenki árulja, a műszaki áruházak, a kiskereskedők - mindenki, csak az Apple nem. Viszont az Apple Store weboldalán nemrég 24 órásra változott a szállítási idő, ráadásul a tábla érkezik Dél-Amerikába is holnap, Argentína, Chile, Kolombia, Ecuador és Peru is kap az iPadből.