Tegnap jött a hír, hogy ingyenesen letöltető a Parallels Mobile az iOS-készülékekre, aminek a segítségével a Mac OS X alatt futó Windows vagy Linux operációs rendszer távolról kezelhető. Ez tulajdonképpen egy remote desktop alkalmazás iPhone-ra és iPadre, viszont úgy oldották meg, hogy bárhonnan irányíthatjuk a virtuális gépünket, ahol internetkapcsolat fellelhető. Gyakorlatilag úgy tűnik, mintha egy teljes értékű desktop operációs rendszerben turkálnánk, miközben a feladat oroszlánrészét az otthoni gépünk végzi.

A program ugyan ingyenes, de a most megjelent Parallels 6 jelszava és felhasználóneve kell hozzá, meg persze a Parallels 6 az asztali gépen. Én ugyan a 4-es verziószámnál megharagudtam a virtuálisgép-készítő alkalmazás készítőire, amiért jelentősen lomhább lett a program, de ez a mostani ficsör már elgondolkoztat.

Hát még ha hozzáveszem a Time Machine integrálást, a Spotlight használatának kiterjesztését a virtuális gépre, a tömörített oprendszert, meg az ígért 40 százalékos teljesítménynövekedést, a Parallels Desktop abszolút megérett a próbára.