A Hwsw szellőztette meg ma délelőtt a hírt, amit most már mi is meg tudunk erősíteni: a T-Mobile raktárába megérkezett az első iPhone 4-szállítmány. Ez már a miénk, ez már a mi zsebünkben csörög majd, az első kézzel fogható bizonyíték, hogy nem felejtettek el minket teljesen Cupertinóban.

Úgy tudjuk, a készlet hasonló a tavalyihoz, vagyis érdemes sorban állni, de legalább az első napokban megvásárolni a készüléket, mert nincs garancia arra, hogy egyhamar érkezik a második hullám. Tavalyelőtt a sorban állás után még maradt az üzletben iPhone 3G, tavaly viszont szinte azonnal elkapkodták a kezdő készletet.

Véleményünk szerint korai lenne azt állítani, hogy napokon belül várható a készlet szétosztása, a jövő héten viszont már valószínűleg mi is beállhatunk a sorba.

Továbbra is úgy tudjuk, hogy a Vodafone októberben, a Telenor pedig év végén vagy januárban kezdi meg az iPhone 4 forgalmazását. Arra, hogy ők végül mikor és mekkora készlettel indulnak meg, az Apple terítési politikáját érdemes alapul venni: csak akkor lesz biztos a dolog, ha már megérkezik az első készlet.