A Nike+ csomag az egyik legjobb kiegészítő volt annak idején az iPodhoz, meg is vettem a cipővel együtt: a talpba helyezett érzékelő rögzítette a sebességem, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, ezeket az adatokat menet közben is visszahallgathattam, meg otthon is visszanézhettem őket a gép előtt ülve.

A technika persze fejlődött, és ma elérkeztünk a Nike+ GPS-es verziójához, ami a műholdak segítségével mondja meg, hogy merre futottunk, milyen gyorsan, mekkora távolságot tettünk meg. A program az egész útvonalat rárakja egy Google Mapsre, aminek praktikus értelmét nem látom, de higgyétek el, jó tudni az ilyen adatokat.

Ahhoz képest, hogy ingyen is adhatnák, persze magasnak is tarthatnám a kétdolláros vételárat, de összességében azért ez nem a világ.

Délután le is töltöm, csak azt nem tudom, milyen eszközön tudom majd futtatni: a hivatalos leírás szerint elég neki az iOS 3.1, meg bármelyik iPhone, iPod touch, iPad, de logikusan nézve ez hülyeség, hiszen GPS azért csak kell neki, az meg nincs mindegyik modellben.

Hihetőbb a 9to5Mac specifikációja, az iOS 4-et, iPhone 3GS vagy 4-et, és második-harmadik-negyedik generációs touch-t ír elő, bár itt meg azt nem értem, hogy az iPhone 3G hova tűnt.

Amint lehet, kiderítem.