Bevallom, a tegnapelőtti keynote-on a HDR-es 4.1 bejelentésének örültem a legjobban, hiszen nagyon várom már az új digitális fényképezőgépemet (iPhone 4 inside), tekintve hogy a mostani gépem már épp tönkremenőben van, és már nem veszek újat, mivel az iPhone 4 minősége nekem tökéletes lesz a blogolásra. Hát még HDR-rel.

A HDR bekapcsolásával az iPhone három képből ollóz össze egyet, így az alulexponált részek világosabbak, a beégett részek pedig sötétebbek lesznek, több részlet marad meg a képen, akár árnyékból fényes felületet fotózunk, akár a hátulról besütő nap teszi kihívássá a normális kép készítését.

Időmilliomos Apuka már le is tesztelte a HDR-t, a fejlesztőknél ugyanis már ott van az iOS 4.1-es bétája, itt van néhány kép tőle és más forrásból, hogy lássátok, milyen jó is lesz ez nekünk. A rendszer egyébként elmenti a HDR-es és a sima képeket is, a végén azt tartod meg, amelyik tetszik.

Minden esetben a második kép a HDR-es:

Az első képen nézzük meg az ég kékjét, a BMW rendszámát, és az autóm levegőbefúvóját, egyik sem látszik a normál képen, csak a HDR-en