Na ezért jó kijönni egy ilyen eseményre: lehet, hogy otthon is van élő videoközvetítés, de megnézni egyelőre csak Londonban lehetett a kontinensen az új cuccokat. Ez tehát a világ legelső tesztje az új cuccokról, exkluzív hyper brékinggel jelentkezünk tehát az Egyesült Királyságból.

Az iPod shuffle-lal kezdtem, amiről egészen pontosan ennyit szeretnék elmondani:

Az új nano már izgalmasabb. A készülék tényleg nagyon kicsi és nagyon divatos, egyetlen kijelző lett az egész. Az érintésérzékeny felületet nyomkodva tudunk belépni az egyes alkalmazásokba.

Amikor meguntuk a zenehallgatást vagy a képnézegetést, két módon jutunk vissza oda, ahonnan indultunk: ha hosszan nyomva tartjuk a kijelzőn az ujjunkat, vagy ha visszalapozunk egyet. Jópofa a kijelző mögé épített lejátszó ötlete, bár azért ne számítsunk retina display-i magasságokra, és persze az is igaz, hogy a többség valószínűleg a fülhallgatóba épített távirányítóval fogja irányítani a kütyüt.

Ja, mostantól van háttérkép is, vivát!

Megnéztem az Apple TV-t is, a menü átlátható, kényelmes, de ez a cucc annyira passzol Magyarországra, mint egy tengerisó-lepárló. Amíg nem lesz iTunes Store, addig a készülék nálunk egy fail.

Pedig tényleg aranyos, gyors, egyértelmű a menürendszere és most már megfizethető is, reméljük, előbb-utóbb nálunk is megjelenik a hozzá kapcsolódó szolgáltatás.

Mindenesetre Jobs azt állította, hogy még időn több országban elérhetővé teszik az Apple TV mellé járó filmkölcsönzést, ami halvány reménysugárnak elmegy, az életünket azonban ne tegyük rá.

Az új touch azonban instant siker lehet Magyarországon is. Tudom, hogy nehéz elképzelni, de még vékonyabb lett, és most már megkapta az iPhone 4 hardverét is.

Kipróbáltam pár játékot, nagyon látványos, nagyon erőteljes, ahogy azt már a telefonon is láthattuk. Fontos újdonság, hogy kamera került a készülékbe, előlapi és hátlapi is, ezekkel videózhatunk, fényképezhetünk és Facetime-ozhatunk is. A készülékbe be volt táplálva néhány telefonszám, a cupertinói központban várták az Apple alkalmazottjai, hogy felhívjuk őket. Beszélgettem az egyikükkel, de amint arról kezdtem érdeklődni, hogy hol ül pontosan (az Infinite Loopban), a londoni hosztesz bontotta a vonalat.

A titok az titok.

Összességében jól sikerült frissítés a mai, sokkal izgalmasabb a tavalyinál, csak sajnos a készülékek és a szolgáltatások egy része nálunk nem élvezhető. Ettől persze a kütyük még a gyorsteszt alapján jónak tűnnek.

Alaposabb próba Magyarországon várható.