Végül is, ebből még nem akartak mini változatot csinálni a híroldalak, így a MacBook Air mini, az iPhone mini és az iPad mini után iPod nanóról is azt állítják, hogy jelentősen összemegy holnap.

A hírt a védőtokok gyártói híresztelték el, az információk pedig - ha igazak - a távol-keleti gyárakból szivárogtak ki. Ezek szerint az új iPod nano inkább fog hasonlítani az iPod shuffle-re, mint a mostani szériára.

Eszerint az új eszköz kijelzője 3-szor 3 centiméteres lesz, pontosan akkora, mint a korábban elhíresült mini touchscreené, amiről egyfolytában ment a találgatás. Ez kábé akkora, mint a második generációs iPod nano képernyője, kivéve hogy azt eszünkbe sem jutott volna ujjal irányítani.

A készülék állítólag pont akkora lesz, hogy a hagyományos USB-s dock connector, plusz néhány fizikai gomb is elférjen rajta.

Végül is lehet, hogy a végén még HD videót is le fog tudni játszani, a michigani műszaki egyetem hallgatói ugyanis nemrég bemutatták, hogy a Retina Displayénél 8-szor kisebb pixelt is elő lehet állítani. Ez pedig 2608 ppi-t jelent, az új nano felbontása ezzel a technológiával 3630-szor 3630-as lenne (szóljatok, ha rosszul számoltam). Ha még 3D-t is tudna, el se kellene menni az ájmexbe, csak jó közel kell tartani a nanót a szemünkhöz.