Sokkoló számokkal indítom a hetet: az iOS rendszert használó eszközökről egy hónap alatt százmillióan néztek fel a Facebookra. Igen, százmillióan, ez a szám egyébként megfelel annak, ahány iOS-eszközt eddig összesen eladtak. Ezek alapján egyébként mindegyik iOS-készüléket (tehát iPod touch-ot, iPhone-t és iPadet) használó júzernek van egyben Facebook-hozzáférése is, ami elég merész állítás, mindenesetre tény, hogy a Facebook for iPhone-csoportnak 103,6 millió aktív felhasználója van a közösségi szájt saját statisztikája szerint.

Ez tehát az egyik leggyakrabban használt alkalmazás az App Store-ból, pedig kínálat van bőven: a legfrissebb hírek szerint jelenleg 250 ezer alkalmazás tölthető le az oldalról, ami megint csak bődületes szám. Összesen egyébként 300 ezer program jelent meg eddig a Store-ban, csak ötvenezer kiesett már a kosárból.

Sebaj, a részben zárt rendszertől való félelmek alaptalannak bizonyultak, itt bizony maximum az elvek jelentik a szűk keresztmetszetet, de választék azért akad bőven.