Ezúton szeretnék egy új szót alkotni, ezúttal megalkotom a minizés igét. Ennek jelentése: Apple-bejelentések előtt egy hónappal a meglévő termékpaletta különféle elemeivel kapcsolatban elhíresztelni, hogy kisebb érkezik belőlük.

Korábban megelégedtek azzal, hogy úton útfélen az iPhone kicsinyített másáról pletykáltak, most azonban már több a kombinációs lehetőség. Volt már ugye szó a MacBook Air miniről, az iOS legújabb bétájának USB konfigurációs file-jaiban pedig új bejegyzéseket találtak, így mehet a még vadabb találgatás.

Az "iPod 4,1" bejegyzés egyértelműen az új iPod touch-ra utal, a korábbi verziók iPod 1,1...iPod 3,1 nevekkel szerepelnek.

Az "iProd 2,1" viszont már érdekesebb, egy új iPadre vonatkozhat, a mostani ugyanis iProd 1,1 néven szerepel, márciusban pedig az iPad iProd0,1 néven futott az operációs rendszerben. Tajvani források már korábban is iPad 2-ről beszéltek, ami kisebb lesz elődjénél (7 colos), de azonos felbontású, könnyebb, fél giga RAM-mal és ARM Cortex A9 processzorral szerelve. Én nem hiszek benne, ha mégis lenne ilyen, saját processzorral, vagy a következő generációval egy időben, vagy karácsonykor. De szerintem az iProd 2,1 simán a következő generációs termék prototípusa.

Állítólag így fog kinézni:

A legeslegérdekesebb azonban az "unknownHardware" nevű tétel, amiről fogalma sincs senkinek. Legvalószínűbb, hogy az Apple TV újragondolt, iOS-es verziója lesz az új termék, de sajnos ezzel a megnevezéssel nem sokat segít rajtunk az Apple.

De a következő keynote már most csalódásnak ígérkezik.