A Consumer Report is elvégezte a maga tesztjét az iPhone 4-gyel, és a következőkre jutottak. A három különböző helyen vásárolt iPhone 4 mindegyike eldobta a jelet, ha az ujjukkal megérintették az antennák találkozásánál található részt, így vezetőkké váltak. Egy rádiófrekvenciákat mérő tesztkamrában mértek, állítólag olyan körülményeket teremtve, mint amilyen a valóságban van a mobiltornyok és az eszköz között. Arra jutottak, hogy a jelerőssége lecsökken, és ha alapból gyenge térerővel próbálkozol, el is dobhatja a hívásokat.

Ezek alapján a nonprofit, fogyasztók védelmében létrehozott oldal az iPhone 4-et nem javasolja megvételre, noha egy korábbi, általuk készített lista alapján a legjobb okostelefonnak kiáltották ki a készüléket. Ha mégis megvettük, a probléma megoldását a szigetelőszalagban látják, ezzel kell letakarni a külső antenna illesztését.

Ebből a jelentésből számomra nem az derült ki, mint amit a szerzők sugallni akarnak. Tudniillik azt, hogy az iPhone 4, mint jelenség, eldobja a jelet, ha hozzáérsz egy ponton. Már csak azért sem, mert volt a kezemben egy, pontosan ott érintettem meg, ahol a képeken látszik, vártam a hatást, de semmi nem történt, az összes pálcika fennmaradt. A személyes tapasztalat meg egy olyan dolog, ami nyilvánvalóan a proiritáslista tetején van, így most vagy az van, hogy nem minden iPhone 4 érintett, vagy az, hogy csak bizonyos körülmények között működik az eldobós varázslat.

Az egészben az az érdekes, hogy a panaszosok egyfolytában elfogyó térerőről beszélnek, mindig megszakadó hívásokról, használhatatlan eszközről, míg mások nem tapasztalnak az égvilágon semmit. Ugyancsak nem minden iPhone 4-vásárló (vannak ugye páran) reklamálnak a dolog miatt, és ha iPhone 4-et vettem volna már, én sem tenném. Legalábbis ha azt vettem volna meg, ami a kezemben volt.

Jelzem, hogy minden komment, ami azt feltételezi, hogy szerintem semmi gond nincs, azonnal moderálásra kerül. Mert én ilyet nem írtam.