A Computerworld összeállított egy öt elemből álló listát, a lap szerint ha valami nagy áttörésre számítunk a közeljövőben a cupertinói cégnél, az jó eséllyel ezek közül fog kikerülni. Nézzük, mire számítanak ezek a furfangos fickók:

1: iPad Pro/iOS iMac

Mivel a tablet operációs rendszere olyan kényelmes, gyors és szép, alapja lehet a jövő számítógépének, ami nemcsak érintésérzékeny lesz, de követi a retinamozgást, sőt, a beszédet és a kézmozgást is.

2: iPod touch

Ez a jóslat egy kiszivárogtatásnak és a józan észnek hála inkább már tény: az mp3-lejátszó is olyan lesz, mint az iPhone 4, mínusz a telefon. Öt megapixeles kamera, előlapi kamera, FaceTime, vaku, nagy felbontású kijelző.

3: Az iTunes a felhőkbe költözik

Mostanában minden a cloud-computingről szól, miért ne történhetne meg ez az iTunes-szal is? A Computerworld szerint az iTunes továbbra is a meghatározó online áruház marad, viszont lehetőséget biztosít majd arra is, hogy online tárolt tartalmakat hallgathassunk meg, megszületik végre a wireless szinkronizáció, meg úgy általában tárolhatunk minden cuccot a neten. Én még mindig nem annyira értem ezt a cloud-koncepciót, de ha a Computerworldnek tetszik, akkor joga van azt betenni az öttételes jóslatlistába.

4: a MobileMe méltó lesz a nevéhez

A szolgáltatás egyre jobb, de lehetne még jobb. Az egyik jelentős áttörés az lehetne, ha az iAdsnek hála az Apple bevezetné a MobileMe ingyenes változatát. Kapnád a reklámokat, használnád a szolgáltatást. A fizetős verzióban nem lennének hirdetések, ráadásul többet is tudna az ingyenesnél. Például lenne egy Home-könyvtár a cloudban, amit bárhonnan el lehet érni. Zenék, képek, videók, minden egy helyen, aztán ha iPadről vagy iPhone-ról akarom elérni őket, akkor is csak egy gombnyomás az egész. Egyébként erre már részben ma is van lehetőség.

5: iTunes az Androidhoz

Egyre többen vannak ezek az androidos fickók, miért ne használná ki őket az Apple, és árulna nekik is haszonnal alkalmazásokat?

Összességében annyit tennék hozzá, hogy még jó, hogy nem a ezek a computerworldös fickók határozzák meg az Apple jövőjét.