A forrás rendkívül megbízható, "a beszállítók felől érkező hangok", amik azt állítják, szeptemberben érkezhetnek az új iPod touch-ok, 5 megapixeles kamerával, HD videó felvétellel, giroszkóppal és FaceTime használati lehetőséggel.

Ezeken kívül vaku, Retina Display és A4-es proci kerülhet bele. Vagyis egy teljes értékű iPhone lesz, telefonálási funkció és mikrofon nélkül. As usual.

Mondjuk nem kell sok sütnivaló ahhoz, hogy ezekre magunktól is rájöjjünk. Mivel az iPod touch-ot a játékokkal és az AppStore-ral adják el, természetes, hogy az új játékokhoz szükséges giroszkóp és nagyobb felbontású kijelző jár neki. A processzorfrissítés sem szólhat másról, a kamerát meg már tavaly is vártuk a harmadik generációnál, nem jött. A FaceTime célja pedig, hogy minél több helyen megjelenjen, ez létezésének értelme.

Ja, és a szeptember. Tavaly is szeptemberben jött. Valaki megint túl jól értesültnek akart látszani szerintem. Inkább arról beszélne valaki, hogy a Mac Prókat és a MacBook Air-eket mikor frissítik, mert ezeknél már all time rekordokat ért el a 492 és 395 napos termékciklus.

Tudjátok mit? Szerintem jövő kedden frissülnek. Ha bejön, én leszek a következő Walt Mossberg.