Ádám olyan ruganyos mozdulatokkal végzi az iOS 4 tesztjét, akár egy leopárd, a poszt megjelenéséig viszont szedjük össze a legfontosabb híreket az operációs rendszer hétfő esti megjelenése óta.

Nem árt tudni, hogy a régi alkalmazások többnyire képtelenek kihasználni az iOS 4-ben rejlő előnyöket, például a multitaskingot, a fejlesztőknek tehát bőven van dolguk, ha kompatibilissé akarják varázsolni programjaikat

Az Appleinsider szerint nem is henyélnek, bár egyelőre az App Store-ban található 225 ezer alkalmazásból csak ezer neve mellett szerepel az "iOS 4.0 tested"-felirat.

Pedig nincs nehéz dolguk, legalábbis Scott Sykora, a TaskerApp fejlesztője úgy nyilatkozott, hogy az átírás a világ legkönnyebb feladatainak az egyike, szóval várhatóan a következő napokban, hetekben minden fontos alkalmazásnak megjelenik a kompatibilis, és éppen ezért jobban használható verziója.

Ha már rendben vannak az alkalmazások, érdemes megnézni, hogy azok gyorsabban futnak-e az új rendszerrel. A blogra érkező kommentekben többen is beszámoltatok arról, hogy a készülék fürgébb lett, de lehet ezt profin, benchmarkokkal is csinálni. Nos, a PCMag.com szerint az iOS 4 időnként lassabb, máskor meg gyorsabb, mint az OS 3.1.3, szóval maradnak az érzetek, amik egyértelműen pozitív változásokról számolnak be.

Nagy kérdés, hogy mi van azokkal, akik törve használták a mobiljukat. A jó hír, hogy számukra is van megoldás, a Redsn0w bétája már napok óta elérhető, várhatóan rövidesen itt van a végleges verzió is, amivel már stabilan lehet törni az iOS 4-et.

A lényeg, hogy a régi firmware megtartása mellett az új rendszer simán jailbreakelhető, de kellő körültekintés nélkül senki se tolja fel az iOS 4-et, mert ha a basebandet is frissíted, véged. Elvileg a dev-team megoldotta az új operációs rendszer függetlenítését is, de nem érdemes kísérletezni, a régi rendszer és a jailbreakelt új OS az igazi barát.