Volt korábban az a teszt, ami pusztán a JavaScript-teljesítmény alapján bizonyította, hogy az iPad Apple A4-es processzorának nyers ereje fele-harmada a netbookokban használt Intel Atom csipjeinek. Akkor is azt írtam, hogy ezeknek a benchmarkoknak nincs jelentőségük, mert a lényeg a felhasználói élmény: ha az iPad sokkal gyorsabbnak, közvetlenebbnek tűnik, akkor kit érdekel a processzor valódi ereje?

És be is futott a bizonyíték a korábbi állításomra: kipróbálták az egyes eszközök böngészőit, és kiderült, hogy az iPad Safarija SOKKAL gyorsabban tölt be egy-egy weboldalt, mint a Lenovo S10e netbookjának Safarija, vagy Chrome-ja. Egészen pontosan feleannyi ideig tartott a a tabletnek, mint netbooknak a művelet.

Vagy egy-egy rövidebb skála is, ez azt mutatja, hogy az oldalak újratöltése mennyi időt vesz igénybe. Ebben a tesztben már jobban szerepel a netbook a nagyobb memóriájának hála, de ez a kevésbé fontos mutató (leszámítva az Apple keynote-okat, amikor az Engadget, a Gizmodo, az Appleblog és még jónéhány oldal percenként frissülve, élőben közvetíti az eseményeket, ami elég sok refresh-sel jár).