Azt ugye mindenki tudja, hogy a sebesség és az idő között szorosabb összefüggés van, Einstein elmélete szerint ha elég nagy sebességgel utazol, lassabban telik az idő. Utazónk kibővítette ezt az elméletet, és ő hátrafelé utazott nagy sebességgel, ezért spontán felfedezte az időutazást.

A jól sikerült felvezető után lássuk, hová és mikor jutott el a XXI. század műanyag ribanca:

A képen egy másik nagy időmágus látható fájdalomtól eltorzult arccal, ő az, aki 1963-ban 5,6 másodperc alatt adott le három lövést Kennedyre. Oswald gyenge lövő volt, mégis ő hivatalosan az elnök gyilkosa. A képen az a pillanat látható, amikor Jack Ruby nightclub-tulajdonos lelövi őt. Az eset után Oswald még annyit nyögött ki, hogy ő csak egy balek volt, Ruby pedig tragikus hirtelenséggel meghalt tüdőembóliában.

A második képen Che Guevara látható, aki annyira jó fej forradalmár volt, hogy sokan még a hatalomra jutásakor bevezetett diktatúrát is megbocsátják neki.

A harmadik képen lévő szépséget nem kell bemutatni, ezt a mozdulatot ötven éve próbálják leutánozni.

A negyedik kép március 15-én készült (azon a március idusán).

A képen jól látszik, hogy Pest egy átlagos hétköznap elé nézett a téren diskuráló urakkal és napi bevásárlásukból hazatérő úrhölgyekkel. A múzeumkert körül egyenlőre teljes a nyugalom. Nyolc körül a Pilvax előtt elhaladva csak Petőfi hangját hallottam ki, aki azon lamentált, hogy a tegnap este megbeszélt 8 órai forradalom kezdést rajta (és Vasvárin) kívül miért nem vette senki komolyan...

Köszönjük Romanee Continak és Mo-nak a képeket.