Őszintén szólva erősen kétlem, hogy a fényképen, ami körbejárta a netet, valóban az új iPhone látható. Ugyanúgy bizalmatlan vagyok a videókkal szemben is. Gyanús a forma, a mobil felbukkanásának körülménye, a sztori, az ügyetlen, felosztott oldalsó fémkeret, a hátlap ívének hiánya, amitől nehézkesebben lehet csak zsebre dugni a mobilt. Hihetetlen, na.

De! A sztorit a Gizmodo hozta, ami azért mégiscsak egy forrás. A blog újságírója próbálgatta napokon keresztül a készüléket, ami ugyan a távirányítású letiltásnak köszönhetően nem adott életjelet, de attól még világosan kiderült, hogy egy jól megépített hardverről van szó, a házi barkács tehát majdnem teljesen kizárható.

A készülék egyébként rakás újdonságot mutat a 3GS-modellhez képest, van benne előlapi kamera, a hátsó lencse jóval nagyobb, mint az aktuális modellnél, van benne flash, micro-sim, a kijelző felbontása nagyobb, az akkumulátor kapacitása 16 százalékkal nőtt.

Viszont elindítani, kipróbálni nem nagyon sikerült, szóval egyelőre csak egy masszívan megépített dobozzal van dolgunk.

Ha nem a Gizmodo hozta volna le a képeket, biztos lennék abban, hogy egy fake iPhone-ról van szó, és még így sem vagyok teljesen meggyőzve, de valóban sok érv szól amellett, hogy elhiggyük, ez valóban az új modell.

Mit gondoltok, valódi breking news, vagy óriási átverés az egész?