Tudjuk, hogy benne kéne lennie az optikának, tudjuk azt is, hogy az eredeti tervek szerint benne is lett volna, csak aztán kimaradt valahogy. Ez azonban nem lesz sokáig így.

Pontosabban nem marad örökre így. Az Apple ugyanis meghirdetett egy állást az iPad-részlegen belül, ami pontosan erre a problémára keres megoldást. Ahogy az alább látható hirdetésben olvasható, olyan mérnököt keresnek, akinek van némi jártassága állóképek, hangfelvételek és videofelvételek tesztelésében. Szóval az lesz a dolga, hogy megnézze, jó-e, amit kitaláltak Cupertinóban.

Job title: Performance QA Engineer, iPad Media

 

Description: The Media Systems team is looking for a software quality engineer with a strong technical background to test still, video and audio capture and playback frameworks. Build on your QA experience and knowledge of digital camera technology (still and video) to develop and maintain testing frameworks for both capture and playback pipelines…Experience with tuning of and image pipeline, including, but not limited to AWB, Color Correction, AutoExposure, FrameRate adjustments is a plus.

Az iPad tehát rövidesen kamerát kap, már csak az a kérdés, mikor. A 9to5Mac szerint szeptember lehet a céldátum, amikor várhatóan kamera kerül az iPod touchba is, az iPad meg megkapja a 4.0-ás szoftvert a video chat-képességgel.

Mondjuk eleve hülyeség is volt kihagyni belőle az optikát, függetlenül attól, hogy akadt, aki meg tudta védeni ezt az álláspontot.