Az előzetes jelek és a több helyről érkező pletykák szerint ma a MacBook Pro család frissítése van napirenden, lesznek itt gigabájtok meg gigaflopsok, szóval így reggel inkább kezdjünk egy kis iPhone-os találgatással.

Már tavaly nyáron is jöttek a pletykák az előlapi iPhone-os kamerával kapcsolatban (meg szerintem minden nyáron elhangzik), de ezúttal az iPhone OS 4.0 bétában kurkászó fejlesztők találtak rá az iPhone-os iChat program hangfájljaira, azokra, amik bejövő audio/videohívásnál használatosak a Maces proginál. Ráadásul az Appleinsideren azt is kiszúrták korábban, hogy a háttérben mindig fut egy iChatAgent nevű process, ami kicsit sem akarja eltitkolni, mire találták ki. Vagy nagyon el akarja, és akkor marha jól csinálja.

Az operációs rendszer tehát azt sugallja, hogy idén nyáron lesz videochat, ha nem is az iPadben, de az iPhone 4-ben mindenképpen. A szétszerelés után az iPad esetében is nyilvánvalóvá vált korábban, hogy eredetileg kamerát terveztek az előlapra, valamiért lemaradt, az új telefon meg csak nem kerül ilyen szanálásra.

Egyébként úgy tűnik, az idei iPhone-t minden eddiginél jobban várják az amcsi fiatalok, a Piper Jaffray 6000 alannyal készített felmérése szerint megduplázódott a diákok körében azok aránya, akik terveznek idén vásárolni az Apple telefonjából (31%). Csaknem kétszer annyinak (14%) lapult is a zsebében egy.

Mint egy korábbi felmérésből kiderült, az iPad megjelenése után a vásárlókban a legnagyobb csalódást az okozta, hogy a cucc nem helyettesít egy iPhone-t. Látható, hogy a bennem is felmerülő dilemmát, miszerint iPadet vagy iPhone 4-et veszek, nem könnyíti meg az Apple.