Úgy látszik, hogy az Apple vezetője nincs oda az upgrade-ert, legalábbis ha a különböző eszközein használt szoftverek verziószámát nézzük, azt kell, hogy mondjuk, hogy az öreg kimondottan konzervatív: nem szívesen cserél le egy régi, már bevált rendszert.

Annál is inkább furcsa ez, mert Jobsról az terjed, hogy rajta tartja ujját a cég vérkeringésén, annak minden rezdülésével tisztában van, de hát hogyan is tudhatná, mi folyik az Apple-nél, ha még a legújabb szoftvereket sem akarja felrakni. Vagy meri.

Februárban derült ki egy emailből, hogy az iPhone OS egy korábbi verzióját használja a vezető. A legtöbben arra gondoltak, hogy már a 4.0 bétájával játszik, erre kiderült, hogy még a 3.1.3-at sem sikerült felraknia, a jól bevált 3.1.2-n nyomja. A 9to5Mac szerkesztői akkor megpróbáltak segíteni Jobson az alábbi négy lépéssel:

Most azonban nehezebb dolguk lesz. Egy újabb email elemzése után ugyanis kiderült, hogy Jobs a Mac OS X legújabb verzióját sem akarta még felrakni. És most nem a 10.6.3-ról beszélek, hanem az egész Snow Leóról, úgy, ahogy van, a Mail verziószámából ugyanis kiderül, hogy Jobs az OS valamelyik korábbi változatával játszik a mai napig. Vagy felhekkelt egy régi Mailt az új OS-re, de ez kevéssé valószínű.

Esetleg nem is Jobs irogatja ezeket a leveleket.