TakerOne-nak köszönhetően kaptunk néhány igen érdekes képet az új OS fejlesztői bétájáról, amiből megtudjuk, miért fura a magyar nyelv, és miért jó a karakterszámláló az sms-eknél.

TakerOne gyorsan letöltötte, restore-olta, feltelepítette az iPhone OS 4-et, amitől állítása szerint gyorsabb lett a telefonja, és a magyar nyelvvel ismerkedik. Amíg ki nem kapcsolták.


Kép az új Email nyitóoldaláról. A sablon aláírás "Sent from my iPhone"-ról is magyarra változott, "Az iPhone készülékemről küldve". Első lépés tehát: sablon aláírás kikapcsolása.

Fényképek közöt a Camere Roll Kameratekercs lett, és van alul 3 új gomb. Az Albumok az alap eddigi tartalommal, a másik kettő pedig egyelőre (iPhone 3G-n) üres, funkciójuk ismeretlen.

Jobbra fent a nyilacskás gomb ilyet tud:

iPodban a playlistek szerkeszthetőek:

Sms-nél lehet örülni: van végre karakterszámláló. Ez Csaba szerint az egyik legidegesítőbb hiányossága volt a telefonnak, most megoldódott. Nem egészen világos még, hogy mitől függ, hogy mikor kezdi mutatni a karakterek számát, Taker One szerint volt, hogy 27-től, volt, hogy 54-től indult. Viszont ha ékezetes karaktert írunk be, akkor a maximális karakterszám átvált 70-re.

A jegyzet (Notes) is változott, szinkronizálni lehet például gmailes accountok notes-aival.

Az App mappák ilyenek, amikor létrehozzuk őket:

Böngészőben a .com gombot hosszan tartva van már .hu is. Erre meg Ádám várt már nagyon. És Ádám én vagyok. update: és nem vettem észre, hogy már rég meg is adatott a kívánságom

Digitális zoom a fényképezőben:

Már nem automatikusan kicsinyíti a képeket, ha mailt küldünk:

Az iPhone OS 4-be is megjelent az iPadben található szupergyors görgetés. Safariban minden egyes görgetéssel, ujjmozdulattal valamennyit gyorsult sebesség, tehát ha a görgető mozdulatok gyors egymásutánban történtek, a végén már sokkal nagyobbakat haladhatunk.