Végre egy hiba, amit az elsők közt vettem észre. Ha olvastátok a tesztet, láthattátok, hogy nem voltam maradéktalanul elégedett az iPad internetmegtartó-képességével (új szó!). Konkrétan arra gondolok, hogy miközben a MacBookom gond nélkül elkapta az utcai wifijelet, az iPad csak szenvedett, sokszor nem is látott semmit. Utólag kiderült, hogy ez a jelenség hullámokban bukkan fel, azaz jobb pillanataiban egy igazi wifiszivacsnak tűnik a kütyü, ami csak még aggasztóbbá tette az esetet. Ugyanakkor biztos voltam abban, hogy csak a távoli jelforrás miatt jelentkeznek a problémák.

Hát nem: kiderült, hogy rengeteg iPad-tulaj belefutott, az Apple supportoldalán 11 oldalnyi panasz gyűlt eddig össze, sokan egyenesen azon gondolkoznak, hogy visszaviszik a terméket.

Sajnos elképzelhető, hogy a baj oka hardveres: az iPad gyönyörű alumínium-hátlapja ugyanis nem tesz jót a wifinek, és ahol az iPod vagy az iPhone a műanyag borításon keresztül simán megtalálja a jelet, ott az iPad hasonló wificsipjével bizony elvérezhet. Mások szerint azonban csak arról van szó, hogy a hosszabb üzemidő miatt az Apple kevés kraftot ad az áramkörnek, ami egy szoftverfrissítéssel ugyan kezelhető, akkor viszont rövidebb ideig bírja majd egy feltöltéssel a tábla.

Akárhogy is, a legfontosabb, hogy az Apple elismerte a probléma létezését, ennél többet azonban természetesen nem árult el. Lényeg, hogy megtette az első lépést a javítás felé, gondolom napokon belül itt van valami update, akárcsak a folyton frissülő alkalmazásoknak, amik közül egyelőre sajnos elég sok fagy túlságosan gyakran.