Az iPad debütálása után nem sokkal mindenki a maga módján teszteli a készüléket, az iFixit szétszereli, mások teszteket futtatnak, vagy egyszerűen csak használják.

A szétszerelés során kiderült, hogy az A4-es processzor egymagos, valószínűleg egy módosított Cortex A8, a rendszermemória pedig 256 megás magasságokba rúg, vagyis a hardver első hallásra nem sokban különbözik egy iPhone 3GS lehetőségeitől.

Az A4-esen elhelyezett feliratokból azonban más is kiderült, a kódok között a Samsung DRAM azonosítóját is megtalálták, vagyis nekik lehet a legtöbb közük az új processzorhoz az Apple után.

Ennek ellenére a használat során az állak puhán csapódtak a földbe, számokban kifejezve azt látjuk, hogy a natív appok futtatásánál átlagosan kétszeres gyorsulást tapasztalhatunk több mint kétszeres felbontás mellett, a JavaScript teszt értékei ettől valamennyire elmaradnak. A fenti linken megtaláljátok az eredeti iPhone-nal való összehasonlítás értékeit is.

A felhasználói élményről már nálunk is láthattatok egy videót, a ti kéréseitek alapján Kaprinay Zoltán nyomogatta a kütyüt. Mi is hamarosan nekiállunk abuzálni egyet, hogy kiderüljön, a szerénynek tűnő hardverek tényleg olyan kivételes felhasználói élményt nyújtanak-e.