Ma már kétszer is beszéltem helyszíni tudósítónkkal, Handrással, aki magyar idő szerint tegnap este nyolc óta konkrétan sorban áll. Ő lesz a világon a harmadik, aki kereskedelmi forgalomban átveszi az iPadet, ugyanis csak ketten vannak előtte New Yorkban, a 5th Avenue-n található Apple Store-nál.

A nehezén már túl van a csapat, hiszen magyar idő szerint délután háromkor kinyit a bolt, aztán mindenki viheti, amit megkaparint.

Reggel nyolckor (ott hajnal kettőkor) még csak körülbelül harmincan álltak sorban, de a tömeg folyamatosan nőtt. Akkor kezdték el építeni a kordonokat a Store körül, és akkor pakolták ki a polcra az iPadeket is, amiket Handrás a bolt fölé épített üvegkockán keresztül tudott megfigyelni:

Kiderült az is, hogy kedvenc sorbanállónk jól megszopta: Greg Packer, aki minden Apple-termék premierjekor az első helyet fagyoskodik, elfelejtette előrendelni a készüléket, így őt átrakták egy másik sorba, és csak később juthat hozzá az iPadhez.

Bár Handrás szerint túl hideg van az ücsörgéshez, azért nem olyan rossz a helyzete: Kaprinay Zoltán, aki ma elvégzi nektek az appleblogos iPad-tesztet, vitt neki forró teát és kávét, Gyula meg, aki New Yorkban él, és olvasta a blogon, hogy Budapest leghíresebb Apple-kereskedője az utcán fagyoskodik, azonnal a helyszínre sietett egy sapkával.

Kiderült, hogy vannak bér-sorbanállók is: akadt, aki ötezer, mondom ÖTEZER dollárt kapott azért, hogy valami piperkőc újgazdagnak elhozza az iPadet, míg Handrásnak ezer dollárt ajánlottak azért, hogy átadja a helyét. Nem adta.

Reggel hatkor (itthon pont délben) aztán már javult valamennyit a helyzet, a Nap feketéről sötétkékre színezte át az eget, és a várakozók száma ötvenre nőtt. Megérkeztek a tévék is, Handás szerint kamerák vannak mindenütt, akivel tudnak, interjút készítenek.

Kevesebb, mint három óra, és megkezdődik a forgalmazás.