Kaprinay Zoltánnal először az MTA-n találkoztam, amikor Ádámmal átvettük az Év blogja-kitüntetést az Itbusinesstől. A nevét persze már korábbról ismertem, aki egy kicsit is otthonosan mozog ebben a szakmában, hallott már róla, hiszen Zoltán ott volt a magyar online újságírás megszületésénél, az Internettónál majd az Indexnél, aztán a T-Mobile-nál, a Ringiernél, mostanában meg főként az Aloha Informatika Kft vezetésével, ezenkívül online tanácsadással foglalkozik (kevés munkát végeznék szívesen az újságírás mellett, az online tanácsadás ezek egyike).

Kaprinay meglepően sok jó gondolatot fogalmazott meg az MTA-s kerekasztal-beszélgetésen, majd a rendezvény végén kezet fogtunk és azóta nem beszéltünk egymással.

Mostanáig.

Zoltán ugyanis megkeresett annak apropóján, hogy épp New Yorkban van, ráadásul nemcsak úgy, hanem Handráshoz hasonlóan egy iPad miatt utazott ki. Olyan jól végzi a dolgát, hogy az első sorbanállóval (Greggel, aki az iPhone-sorba is elsőként állt be) készült rögtönzött interjúját átvette a TechCrunch, az Engadget, a Recombu.com és a TUAW. És most már az Appleblog is:

Szóval Zoltán kint van New Yorkban, rövidesen nyomkodja "A" táblagépet, és ennek örömére felajánlotta, hogy ha akarjuk, készít egy rövid bemutatóvideót az első benyomásokról. Elkezdtünk levelezni, szó-szót követett, és végül egy még jobb ötlet bontakozott ki: megkérdezünk titeket, hogy mi érdekelne leginkább a kütyüben, Zoltán meg videós tesztjében megadja ezekre a kérdésekre a választ.

Hogy egyértelműbb legyen: interaktív tesztünkben távirányítással próbálhatjátok ki a kütyüt a premier után pár órával az Appleblogon.

Persze minden kívánságot nem tudunk teljesíteni, de amennyi kérdést csak lehet, megválaszolunk. Szóval hajrá, írjátok be, hogy mire vagytok kíváncsiak, alkalmazásokra, videókra, Google Mapsre, ebookra, Settingsre, bármire, mi azon leszünk, hogy VÁLASZT adjunk.

Gyűljenek a kommentek!