Az elmúlt néhány napban a legtöbb Apple-tematikájú blogon végigszaladt az a videó, amin a Photoshop legújabb képességét, a content-aware fillt demózzák. Az ok az átvételre gondolom az lehet, hogy az Adobe termékek sokak fejében összefonódnak a Macintoshokkal, ráadásul a megdöbbentő funkciót is valamelyik OS X-et futtató gépen mutatták be, ennyi indok legyen elég arra, hogy miért is írunk róla az Appleblogon.

A lényeg ugyanis nem ez, hanem az új képesség. Amikor Ádám átküldte a demovideó linkjét, és megnéztem azt, a válaszüzenetben annyit írtam: ezt nem lenne szabad! Az áprilisban megjelenő CS5 új funkciója ugyanis a csalás, a valóság torzításának egy olyan könnyen használható eszközét adja a kezünkbe, hogy többé nem lehetünk biztosak semmiben: a szomszéd Pistike is három perc alatt befotosopolja magát az isztambuli hárembe.

Miről van szó? Egy automatizmusról, ami kitölti helyettünk a kép hiányos részeit: ha kell, eget rak a fa helyére, bozótot a felesleges útra, sziklákat a fehér háttérre. Nézzétek meg a videót, és rettegjetek, mert áprilistól semmiben sem lehetünk biztosak.