Ha emlékeztek még, volt az a teszt, amikor a különböző okostelefonok érintőképernyőjének pontosságát mérték úgy, hogy rajzolóprogrammal vonalakat húzogattak a kijelzőre először erősen, majd gyengén. A kirajzolt vonalakból következtettek arra, hogy mennyire tudja a telefon, hol is van az ujjunk, vagy van-e egyáltalán.

Jöttek a többnyire jogos ellenérvek, például hogy nem egyezik a kijelzők felbontása, és többen feltételezték, hogy nem éppen tudományos hozzáállás egyenes vonalat húzni emberi ujjal, három kávé és két cigi után.

A MOTO Developmentes srácok ez utóbbira reagáltak a legújabb videójukkal, amiben egy robotra bízzák az egyenes vonalú egyenletes mozgásokat, valamint az erős és gyenge nyomást is Newtonban adták meg.


 

Az újított teszten ismét az iPhone emelkedett ki, legborzasztóbb eredményt a Motorola Droid hozta, ami még erősebb nyomásnál is elveszti a képet. A Palm Pre és a Blackberry a gyengébb nyomásnál bizonytalanodott el, van-e ujj a kijelzőjén, a HTC pedig permanensen képes volt ökörhugyozásszerű vonalakat összehozni.

Na ugye, hogy az iPhone a legjobb.