Több forrás is megerősítette, hogy Dan Dobberpuhl, aki az Apple-be olvasztott PA Semi vezetője volt, elhagyta a céget. Ez a részleg készítette az iPadben található A4-es chipet, aminek pontos összetételéről azóta is folynak a találgatások. A távozás pontos ideje nem ismert, de valószínű, hogy a válásra már tavaly ősszel, vagy még korábban sor került.

A források arról is beszéltek, hogy más vezetők is megléptek a régi PA Semi csapatából, de bennfentesek azt állítják, Dobberpuhl volt az egész csapat legmeghatározóbb tagja. Ha már a tavalyi év közepén dobbantott, az azt jelenti, hogy nagyjából egy évig volt az Apple-nél, ennyi pont elég ahhoz, hogy egy merőben új utakat kereső, a felülről érkező megkötéseket nem bíró vezetőnek elege legyen az Apple-hez hasonló nagyvállalat despotikus rendszeréből. Nem tudom, csak találgatok.

Steve Jobs módszerei ugyanis pont attól különlegesek, hogy más szempontok vezérlik, mint a hagyományos gyártókat, a formatervezés alá helyezi például a hardverelemek térbeli kiterjedését. Dobberpuhl pedig lehet, hogy nem látott ambíciót a "legyen gyors, fogyasszon keveset és férjen be ide" utasításban.

Mindenesetre többen csalódásként élték meg, hogy a keynote-on rejtélyesen csak A4-nek elnevezett saját fejlesztésű Apple-processzorról kiderült, a Nexus One-éhoz hasonló Cortex-A9 MPCore magból építkezik, majd még nagyobbat esett az áll, mikor már arról beszéltek, hogy valójában egy átdolgozott egymagos Cortex-A8-as került az iPadbe.