Az adatot a Wall Street Journallal közölték bennfentesek, akik azt állították, tavaly csaknem 10 ezer iPhone-használó csatlakozott fel rendszeresen a redmondi vállalat belső email-rendszerére, vagyis a Microsoft összes alkalmazottjának legalább 10 százaléka használja a konkurens mobilját.

Annak ellenére, hogy a nagyfőnök, Steve Ballmer már többször kinyilvánította nemtetszését amiatt, hogy egy Microsoft-beosztott esetleg az Apple telefonját használja. Ezt igazolja az is, hogy a Journal szerint 2009 eleje óta csak annak a dolgozónak térítik meg a telefonos költségeit, akinek Windows Mobile-os készülék lapul a zsebében. Később a redmondiak azt állították, hogy a lépés egy költségcsökkentő csomag része volt.

Mindezek ellenére állítólag nagyon sokan használják az Apple telefonját, persze a legnagyobb titokban tartva a felsővezetők elől. Egy Microsoft-alkalmazott azt mondta, többeket is ismer a cégnél, akik furcsa tokokkal próbálták meg azt a benyomást kelteni, hogy a telefonjuk egy másik gyártó készüléke. "Talán egy évben ha egyszer vagyok meetingen Steve Ballmerrel. Nem számít, ki hív, akkor nem veszem fel az iPhone-omat" - mondta az alkalmazott.

Közben meg lehet, hogy már a felsővezetésnek is az figyel a zsebében, és így elméletileg előállhat az a kabaréba illő jelenet, amikor a tárgyalóban mindenkinek iPhone rezeg kitartóan a zsebében, közben azon izzadnak, hogy a többiek észre ne vegyék az árulást.