Alapvetően odavagyok ezért a hatalmas, sima üvegfelületért, a többujjas gesztusért, olyan nekem a laptopom touchpadje, mint Kiszel Tündének a saját szemöldöke: képtelen lennék nélküle élni.

Néha viszont sajnos elszaródik.

Előfordul például, hogy váratlanul megfeledkezik a beállításairól, és hiába bökök a touchpad közepére, nem érzékeli a kattintást a gép. Egyáltalán nem. Ilyenkor el kell zarándokolni a System Preferencesbe, ahol jól láthatóan be van kapcsolva a Tap to Click-opció. Ezt ki kell kapcsolni, majd vissza, és akkor váratlanul megint működni kezd.

A másik, touchpaddel kapcsolatos furcsaság a jobb egérgomb használata közben jelentkezik: ehhez úgy kell kattintanunk, hogy két ujjunkat még rajta tartjuk a felületen.

Na most ez a lehetőség időnként váratlanul és átmenetileg kikapcsol. Például böngészés közben, amikor az Open Link in New Tab-ot akarom előhozni, egyszerű kattintásnak érzékeli a készülék a jobbklikket, és megnyitja a cikket. Ilyenkor nyomok egy backet, újra megpróbálom a kétujjas varázslatot, amire viszont már bejön az Open Link in New Tab, meg a többi opció.

Ha egyszer fordulna elő, azt gondolnám, melléütöttem, de ma reggel például egymás után hatszor lejátszódott ez a jelenség.

A touchpadem hülyeségeinek nyilván szoftveres okai vannak, de amikor meghülyül, úgy érzem magam, mint Kiszel Tünde a szemöldökigazítás után: eltávolodok egy kicsit az eszköztől. De most, hogy megírtam ezt a postot, már jobban is érzem magam, és így kérdezem meg tőletek, hogy nektek mi a tapasztalatotok ezzel a készséggel?