Már itt lenne az ideje a gépfrissítésnek, sokan a januári eseményre várták az új Macek bemutatóját, ez azonban elmaradt, csak egy iPadot kaptunk. Ezzel párhuzamosan szeretnék emlékeztetni mindenkit arra (aztán a hivatalos bemutató után legfeljebb pofára esek), hogy hónapok óta mondom: a 13-as MacBook Prókban marad a Core 2-es, míg a nagyobb gépekben Core i5-ösök és Core i7-esek bukkannak majd fel.

Két ugrással tehát el is jutottunk a mai hírekig, amik az új gépekről szólnak: a Tosh Computers véletlenül frissítette a MacBook Prókra vonatkozó kínálatát, így a 15-ös és 17-es gépekben már az új Core i5-ös, Core i7-es csipek találhatók.

Itt a pontos hirdetés:

Látható, hogy a 15-ös gép a leírás szerint áprilisban jelenik majd meg, 8 gigabájt memória, 640 gigabájtos merevlemez (vagy 256 gigabájtos ssd) lesz benne, és egy új akkumulátor, ami a megnövekedett fogyasztás ellenére is 8 órán keresztül bírja.

Annyit szeretnék csak hozzátenni a hírhez, hogy szerintem egy ordas nagy kamu. Most őszintén: mekkora esély van arra, hogy a pletykalapok még nem tudnak az új rendszerekről, de senkiházi új-zélandi boltok már listázzák az új tételeket? Ráadásul gyanús az is, hogy a leírás szerint 9400-as Geforce dolgozik a Core i5-ösök mellett, márpedig azt tudjuk, hogy az ilyesfajta házasítást az Intel megtiltotta.

Sokkal inkább arra gyanakszom, hogy a bolt így kívánta felhívni magára a figyelmet, ezzel együtt várhatóan tényleg megérkeznek rövidesen az új gépek, hiszen egyre több pletyka számol be az eljövetelükről.