Többen is jeleztétek már, hogy már csak arra vagytok kiváncsiak az iPaddel kapcsolatban, hogy lehet-e iPhone-nal összekapcsolva tetheringezni, vagyis a már meglévő mobilnetes előfizetésünkkel netezni bárhol. Steve Jobs válasza erre az, hogy nem.

A válasz Jobs szokásos email-címéről érkezett, a szokásos stílusban ("No"), ezzel pedig tényleg sokaknak legörbült a szája. Noha egyáltalán nem kényelmes (legalábbis nem azon a szinten, ahogy Steve Jobs elképzelte) iPhone-t buzerálni ahhoz, hogy menjen az iPad, teljesen érthető, hogy az emberek nem akarnak még egy előfizetést a már meglévő mellé.

És ezt még Randall Stephenson, az AT&T vezére is elismerte, szerinte az iPad leginkább egy wifi-s dolog lesz. Mindenesetre a szolgáltató is kíváncsian várja a vásárlók reakcióját, az árak későbbi alakulását, Stephenson legalábbis nagyon izgatott emiatt.

Az Apple álláspontja viszont egyértelmű. A tethering lehetőségének kizárásával és a microSIM-mel még inkább bebiztosítja, hogy megvásárolj még egy előfizetést, ha útközben akarod használni a cuccot.