Az Apple az elmúlt hetekben eltávolított több mint ötezer alkalmazást, amin bikinis lányok fotóit lehetett nézegetni, de kitiltás járt azért is, ha a szexuális utalás verbálisan történt. Igaz, az Adult Sex Life és a Playboy még mindig fent van az AppStore-ban, Hefner már biztos felhívta Jobsot, hogy ugyan már, kinek árt néhány csöcs?

Az Apple azonban nem állt meg itt, újabb frontokon kezdte megszűrni az alkalmazásokat. A legfrissebb panaszok szerint eltűnt az üzletből egy rakás wifi-kereső app, úgy mint a WiFi-Where, WifiTrak, WiFiFoFum, yFy Network Finder, WiFi Get, eWifi és WiFi Analyzer. Megvan azonban még a Wifi, Wifi Finder, Free Wifi, vagyis a tiltás nem a wifiért járt. Állítólag nem megfelelő API-kat használtak a programozók.

Úgy tűnik továbbá, hogy eléri a végzet a minimális funkciókat kínáló alkalmazásokat is, az Apple például visszautasított nemrég egy programot, ami gombnyomásra kacsahangot ad ki, miközben nem is tudom, van-e még olyan hang a világon (a kacsáén kívül), amit nem ad ki gombnyomásra az iPhone.

Az Apple nagyjából 140 ezernél húzta meg a vonalat, és vezette be a születésszabályozást az AppStore nevű bolygón. Rossz hír a programozóknak, hogy egyre nehezebb lesz szarból várat építeni.