Máris problémákról beszélnek a tűzhöz közeli források az iPaddel kapcsolatban, Peter Misek elemző a befektetőknek csöpögtette az infót, hogy a gyártás során gondok merültek fel, így a márciusra tervezett egymillió késztermék helyett csak 300 ezerrel számolnak Cupertinóban.

Ez azt jelentheti, hogy kizárólag az Egyesült Államokban kezdik meg majd a forgalmazást, de nagyon valószínű, hogy az áprilisra belőtt 800 ezer készülék célszámán is módosít a gyártási mizéria, így aztán ki tudja, mikor láthatunk mi egy működőképes példányt.

Misek szerint az Apple júniusig összesen 550 ezer készüléket ad majd el, úgy, hogy a boltokba érkező darabokat azonnal felszippantják a vásárlók. A becslések szerint év végéig 1,2 millió készülék mehet el, 2011-ben pedig 3,5 millió.

Aki pedig azt hinné, hogy az iPad-ra várakozás miatt máris kevesebb iPhone fogy, abbizony téved. Misek megtudta, hogy a vártnál jóval több készüléket kapkodnak el az emberek. Lehet, hogy így készülnek fel a nemsokára várható tömeges elégedetlenségre és hisztériára, beérik valami kisebbel, és elbújnak a szobájukban.