E heti képünket GK küldte a festői Velencéből. A képen a vizétől sújtotta Szent Márk tér látható, valamint a hasonló nevű bazilika, amit éppen felújítanak. Legalábbis ez látszik az avatatlan szeműeknek.

A kép ugyanis egy jelentős történelmi eseményt örökít meg. Egy titkos katonai akció utolsó fogásait.

Na, ti is látjátok? Nem? Akkor segítek.

A telefontól jobbra látható egy csoport rendőr, akik a bejáratot figyelik. Keresik Szulejmánt, a híres líbiai kémet, az álcázás nagymesterét, aki első felbukkanását, és az ország eltiprásának kiindulópontját pontosan ezen a téren tervezi megvalósítani (Szulejmán természetesen a Kadhafi-féle svájci dzsihad első hulláma, aki elvesztette GPS-ét, ezért átúszva a Földközi-tengeren azt hitte, máris célba ért).

Természetesen a kémek mindig a rendőrök háta mögött osonnak, nincs ez másként most sem, ha oda tekintünk, egy rendkívül gyanús, munkásruhába öltözött alakot látunk borítéknak látszó tárggyal, ami mindannyian tudjuk, micsoda veszélyforrást jelent.

Az olasz titkosszolgálat természetesen nem hagyja a rendőrökre a megfigyelést, civilnek álcázott szuperügynökök is láthatóak a képen, itt balra például egy műholdnak ad jelet Vlagyimir, aki kiszúrta a borítékos alakot. A kézjel iránya betáplálódik a műhold lelkébe, innen egyenesen a bazilikába jut az információ, ahol hamarosan felizzik egy lézerágyú, amit a vászon mögé rejtettek.

Szegény borítékos ember másodpercekkel később holtan esik össze. Persze ne higgyük, hogy Szulejmánt ilyen könnyen le lehet győzni. Ő látta az egészet, és a markába röhög. Hogy hol van ő? Elvegyült a galambok közé.