Mióta az Apple meghirdetett egy állást egy menedzsernek, aki "egy csapatot irányít, ami az iPhone OS új platformokra illesztését végzi", nagyban mennek a találgatások. A legvalószínűbbtől, vagyis az Apple TV felturbózásától lassan eljutunk addig, hogy más hardvergyártók készülékeire is felpasszíroznák az egyszerűségével hódító operációs rendszert. Highly unlikely.

De mi lehet az új hardver? Az iPad már kész van, alig hevertük ki a sokkot, újabb nagyfeszültséget kapunk a pofánkba. "Új hardver", elhangzott, olvashattuk. Ez a szóösszetétel az Apple honlapján kábé olyan hatást vált ki, mintha a Heathrow-n bombát üvöltenél a kihangosító rendszerbe. Mi lehet az új hardver? Gömbölyű vagy szögletes? És egyáltalán, meg lehet fogni?

A 230 dolláros Apple TV eddig a vállalat hobbija volt, vagyis egyáltalán nem térült meg a bele ölt fejlesztés, viszont az irány sokak szerint jó. Szerintem is. Charlie Wolf elemző szerint pedig egy webes tévé lesz az új termék, vagyis valamiféle felturbózott Apple TV egy Cinema Display mögé ragasztva, iPhone-os menüvel, AppStore-ral. Már előre látom, hogy az Apple nem támogatja majd a teletextet, és mekkora felháborodás lesz belőle.

A nagyobb iPhone ötlete is elhangzott (Alex Spektor lemaradt az iPadról), mások 3D-s szemüvegbe implementálnák valahogy, szóval na, ötletből nincs hiány. És persze annak is lenne esélye, hogy az új hardverek külső gyártók készülékei lennének, és az Apple Androiddá változtatná az iPhone OS-ét, ami bárkinek, aki egy kicsit is ismeri az Apple stratégiáját, egyenlő valószínűséget üt meg a kocka alakú banánnal.

Én nem tudom, hogy ez az állás egyáltalán létezik-e, de a köztudatba bedobott "új platform" nagyon jó csali, máris várakozást kelthet valami iránt, amivel összedughatjuk a nem létező tabletünket. Mert összedugni jó.