Ez a sztori igen kalandos, ráadásul magyar vonatkozású. A Google nemrég megvásárolt egy AppStore-os alkalmazást, a reMailt. Ez a program egy iPhone-os levelező app volt, ami ami annyira jól sikerült - főleg a levelek indexelése és gyors visszakereshetősége miatt -, hogy a legnagyobb techlapok nagy jövőt jósoltak neki, szóval siker lett, és vitték, mint a cukrot.

A múlt idő nem véletlen, volt. A reMail ugyanis nem ért meg egy napot sem a Google szárnyai alatt, azonnal eltávolították az Apple online üzletéből, a program készítőjének pedig állást ajánlottak.

A programozót Gabor Csellének hívják, vagyis Cselle Gábornak, aki Budapesten született, itt járt általános iskolába, majd Németországon és Svájcon keresztül végül San Franciscóban kötött ki.

Gábor korábban már dolgozott a Google-nél, tehát a felvétel valójában egy újrafelvétel, nyilván magasabb pozícióba, mint korábban.

Hogy Gábor mit készít a konkurenciának, milyen pozícióba vették fel, hogyan élte meg az alkalmazásának kinyírását, és egyáltalán hogy történt ez az egész, hamarosan választ kapunk. Felkerestem Gábort, először magyarul, aztán angolul, mint mondta, jelenleg nem tud beszélni a részletekről, de térjünk vissza rá néhány héten belül, és mindent megtudunk. Alig várjuk.

Aki kiváncsi valami spécire az üggyel kapcsolatban, kommentben írja meg, mi az.