A TechCrunch információi szerint az Amazon ingyen Kindle-t kínálna a legjobb ügyfeleinek, konkrétan annak a lehetőségét vizsgálják, hogy minden Amazon Prime-előfizetőnek egy e-book olvasót adnának. Az évi 79 dolláros Prime-előfizetés kétnapos szállítási határidőt kínál az Amazon vásárlóinak, amit egynaposra lehet csökkenteni 4 dollárért. Mondjuk hogy e mellé miért érne meg egy Kindle-t adni, nekem így elsőre nem teljesen világos.

Az Amazonnál egyébként az iPad bejelentése óta fontos stratégiai döntésekre kényszerülnek a menedzserek, akik szerintem elég tökösen és gyorsan reagáltak eddig.

Az iPad bejelentése után nem sokkal már úgy kínálták a kábé ötszáz dollárért (iPad áron) kínált e-readert, hogy akinek nem tetszik a kütyü, annak visszafizetik az árát. Legutóbb pedig a Macmillan kiadót zárták ki az online üzletéből, mert az iBooks-ban debütáló 15 dolláros könyvárak mellett tette le a voksát.

Az Amazon ráadásul nemrég felvásárolt egy érintőképernyőket gyártó vállalatot, a Touchcót (tacskót, haha), és a fejlesztői környezetének bétatesztje is elkezdődött, így jöhetnek a játékok és az éttermi kalauzok a készülékre. Úgy tűnik, a Kindle következő generációja egyre inkább az iPad irányába mozdul el.