Egy perccel ezelőtt elmúlt 13:00, addig lehetett beküldeni a megoldásokat, aki a megadott időpont után próbálkozik, már nem vehet részt a MacBook kisorsolásán.

Egy nap alatt összesen 1476 helyes megfejtés érkezett, és megdöbbentő módon megugrott a látogatottságunk is. Az online olvasók számából kiindulva azt hittem, körülbelül csak 30 százalékkal növekszik majd az átlagos napi megjelenésszámunk, ezzel szemben a korábbi 41 ezres rekordot tegnap egy 116 ezressel sikerült megfejelni, ami nyolcszorosa az átlagunknak.

Sokan vettetek részt a játékban és a legtöbben élveztétek, voltak persze, akik majdnem öngyilkosak lettek, mert nem találták meg az utolsó kulcsot, kitisztított elmével, nyugodt lelkiállapotban azonban a többségnek végül sikerült a bravúr.

Akiknek nem, azoknak a kedvéért most átvesszük az egyes állomásokat. Az alappostban ugye azt állítottuk, hogy az első segítséget az Utazó iPhone-sorozatban találjátok egy óriási spriccparti árnyékában. Erre az írásra gondoltunk.

A gejzíres anyagban az Apple-csaj-rovatba navigáltunk titeket, egy szőrös bombázót kellett keresnetek, aki egyébként a kedvenc kutyám, Brigi volt.

Brigi lábai alatt ott volt a következő kulcs, a kaliforniai cikkeim közül elég sokan megtaláltátok azt az írást, amikor Steve Jobs háza előtt hülye turistát játszva lefotóztattam magam.

A legtöbben a következő lépésnél akadtatok el: annyi segítségetek volt, hogy a magyar vonatkozású hírek közt kell szétnéznetek, ezekben a sötét nagyúr segít majd titeket a további kalandban.

Ezt az írást kellett megtalálnotok.

Mivel korábban szöveges segítségeket kaptatok, sokan nem vettétek észre, hogy Darth Vader fotója rejti az igazságot. Egy dátum volt rajta: 2010.01.22. Ez a kétéves évfordulónk dátuma, azt a postot kellett megkeresnetek, amiben a szülinapunkról írtunk. Ezt tehát.

Aki idáig eljutott, annak már nem jelenthetett gondot a részvétel: csak annyit kellett elküldeni a megadott, ám ma délután egy órakor törölt emailcímre, hogy hol vettük át az Itbusiness 2009 legjobb blogjának járó díját. A hely egyébként az MTA volt.

Miközben folyt a játék, csodás volt nézni, ahogy egymás után találjátok meg a cikkeket: ahogy egyre többen olvassátok az Apple-csaj-rovatot vagy a kaliforniai postokat, ahogy az első ember felbukkan a Darth Vaderes írásban, aztán 13:11-kor, alig 11 perccel a játék elindítása után befutott az első nyertes. Igazi izgalmakat élt át az Appleblog kétfős szerkesztősége.

Most lezárjuk a játékot és elkezdjük manuálisan is ellenőrizni a válaszokat, hogy biztosak legyünk benne, mindenki a megfelelő szöveget írta le, és senki sem hagyta ki nevét, születési dátumát. Mivel rengeteg levélről van szó, ez eltarthat egy ideig, így könnyen lehet, hogy csak hétfőn lesz sorsolás és eredményhirdetés, akárhogy is, Twitteren és Facebookon mindenképp előre jelezzük, mikor lesz érdemes visszanézni az Appleblogra a nyereményért. Aki tehát türelmetlen, iratkozzon fel erre a két remek webkettes csatornára, hogy elsőként értesüljön a fejleményekről.