Amióta az Apple kiadta néhány napja a második firmware update-et a villogó, besárguló 27-es iMacek problémájára, kíváncsian vártuk a fejleményeket, az Apple fórumain pedig megtaláltuk a választ a kérdésre. Nem, nem a 42.

Kijelenthetjük, hogy a második update megszüntette a villogást az esetek túlnyomó részében, a fórumon néhány - kb. négy-öt - olyan panaszos maradt, akik továbbra is villogásról panaszkodnak. Tegyük fel, hogy mindent jól csináltak, és hogy nem csak pislognak, én úgy gondolom, nekik az Apple már simán felajánl majd egy komplett gépcserét, ez a hibaszázalék eddig is benne volt a pakliban.

Továbbra sincs megoldva azonban a sárgulós kijelzők problémája, ami nagyobb részt a 27-eseket, kisebb részben a 21-es iMaceket érinti. Ezekben az esetekben jelenleg az LCD-panel csere vagy az ár visszafizetése szerepel az opciók között.

A probléma kínosságát igazolja, hogy az Apple egy meghatározott összeget ajánl fel azoknak, akik egynél többször voltak kénytelenek visszavinni a hibás iMacjüket, és hogy sokan igénybe is vették ezt a kártérítést. Az összeg az eredeti érték 15 százaléka, vagyis a 2000 dolláros gépnél 300 dollár. A hivatalos álláspont szerint ez tartalmazza az "kiszállást és az adót", vagyis csak adómentes övezetben kapnak meg a szerencsétlenül jártak ekkora összeget.

Az Apple időközben 2 hétre csökkentette a 27-es iMacek kiszállítási idejét. Megindult a termelés. Beindult a gépezet. Ecce machina. Így mi is nyugodtabban kezdjük meg négynapos ázásunkat holnap Zalakaroson.