Bár az Intel Atom szerencsére nem került bele egyetlen Apple-gépbe sem, ez még nem jelenti azt, hogy a processzorgyártó legerősebb csipjei is kimaradnak a Macintoshokból. Sőt, ha elfogadtok egy jóslatot, szerintem egy-két hónapon belül új processzor kerül az egyik Macbe, konkrétan a Próba.

Az Intel ugyanis körülbelül egy hónap múlva piacra dobja hatmagos processzorát, a Core i7-980X-et, ami alaposan átrendezi majd a piacot. Ez a csip ugyanis 50 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint a jelenlegi rekorder, már amennyiben olyan alkalmazásról beszélünk, ami normális optimalizáláson esett át, és ezért megérzi, ha sok mag kerül alá. Összességében ugyanis már 24 logikai szálat lesznek képesek mozgatni a Mac Prók, ha beléjük kerül a két darab, HyperThreadinggel ellátott Xeon, szóval visszatér a brutális asztali gép teljesítményelőnye az iMachez képest.

A híroldalak szerint az Apple az elsők közt kapja meg a csipet, így várhatóan körülbelül egy hónap múlva bejelenthetik az új Mac Prókat. Handrás biztos nagyon boldog lesz.