Az iPhone OS 3.2 SDK még csak másfél napja elérhető, máris rejtett újdonságokra éhesen csaptak le rá a programozók. Nem csoda, hiszen az Apple keynote-okon rengeteg fontos információ nem hangzik el, főleg azok, hogy mire számíthatnak ezentúl a fejlesztők.

Pedig ez számunkra is igen érdekes, hiszen az Apple nem halmozott el minket különlegesebbnél különlegesebb alkalmazásokkal tegnapelőtt, az AppStore-oe fejlesztőkön a sor, hogy kihozzák a maximumot a gépből.

GK már csalódottan jelzett tegnapelőtt az SDK letöltése után néhány perccel, hogy a Developer Kit csak két részből áll eddig: Settings és Contacts. De mint látni fogjuk, ebből is ki lehet hozni a maximumot.

Freddy írt nekünk egy levelet tegnap, ebben egy 3.2-es SDK-ban talált szösszenetre hívta fel a figyelmünket. A leírás szerint bármely alkalmazás létrehozhat saját mappát és fájlokat az iPad Documents/Shared könyvtárában, és egy USB-s összekötés után a Mac mountolja az összes itt található könyvtárat, ez pedig azonnal megjelenik a Desktopon.

Innentől pedig szabad az út, a könyvtárak tartalmát megkötések nélkül lehet módosítani, hozzáadni, elvenni. Ez sokkal nagyobb szabadságot ad, mint az iPhone-os fájlcserélő programok, hiszen az USB-s csatlakoztatás után azonnal látszanak az iPadon használt, felhasználói fájlokkal dolgozó alkalmazásainknak kijelölt szeletek, az iWork mappáiba nyilván dokumentumokat, a porn viwerbe az annak megfelelő tartalmat töltjük. Freddy továbbmegy:

Nem is értem, miért nem szóltak egy szót sem erről a keynote-on. Én innentől munkaeszközként is látom a jövőt ebben a cuccban, csak azok a progik még nincsenek készen.

Az Appleinsider is kapott egy fülest, az egyik fejlesztő szólt nekik, hogy a szimulátorban, a Contacts programon belül talált egy gombot, amivel az új kapcsolat felvételénél elvileg képet készíthetünk az adott személyről. És mivel a 3.2-es elvileg iPad-only, a tábla saját operációs rendszere, kérdés, mit keres ott egy Take a Picture gomb, külső fényképezőgép csatlakoztatását, esetleg iPhone-nal készített fotókra vonatkozik? Rejtély.

Share