Megtörtént a csoda, az Apple engedélyezte a legújabb iPhone SDK-ban a 3G-s hálózaton történő VoIP hívásokat. A szándékról már korábban is tudtunk, de ennek most érett be a gyümölcse.

A frissítésre le is csapott az iCall, ezen a héten jelentették be, hogy ők az elsők, akik kihasználják a 3G-s nyújtotta VoIP telefonálás lehetőségeit. Persze nem ingyen, az iCall iPhone-os verziójában fizetni kell, de lehetőség van egy Trial időszakot kérni, hogy kipróbáljuk a szolgáltatás minőségét, és persze azt, milyen minőséget ad nekünk a hazai 3G.

Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, nem próbáltuk az appot, mert a trial verziónál három nap után automatikusan szívják a pénzt, és mindketten olyan feledékenyek vagyunk Csabával, hogy tutira elfelejtenénk leiratkozni. Akkor pedig már buknánk Csaba iPadjának 4 százalékát. Ellenben nagyon várunk egy olyan alkalmazást a telefonra, ami fizetés nélkül kínálja ugyanezt, és az ilyen gyáva szarok is szívesen használják, mint mi.

De ha ti kipróbáltátok már, megoszthatnátok velünk a tapasztalatokat.

update: A Fring a második, ők tegnap jelentették be egy szuperbéna videó formájában, hogy már működik a dolog (nemcsak papíron). Hétvégén kipróbáljuk, mire jutunk a magyar 3G-s szolgáltatással.

Share