Ez most nem Apple, csak hozzám köthető, de szerettem volna írni pár sort arról a munkáról, ami az utóbbi pár hetemet kitöltötte. Még tavaly nyáron jutott eszembe, hogy kéne az Indexre egy olyan vetélkedő, amiben a játékosok a saját megyéjükért harcolhatnak. Egy olyan kvíz, amiben beállítod, hogy hol születtél, hol élsz, mi az, amit otthonodnak nevezel, aztán egy éven át tartó versengés különféle témaköreiben megpróbálod a dobogó csúcsára küzdeni a megyéd.

Sok egyéb munka miatt csak idén januárban tudtam elkezdeni a projektet, ami aztán pár nap alatt akkorára nőtt, hogy így vagy úgy, de a fél Index részt vett már az előkészületekben. A kérdések összeállítása, a koncepció kitalálása, a twitteroldal beindítása még könnyen ment, a megvalósítás azonban már nehézkesebb volt.

Elhatároztam, hogy minden megyét egy-egy híres szülötte buzdítson harcra, ami rengeteg munkát jelentett. Sokat segített a Velvet és a Sport rovat a megfelelő személyek kiválasztásában, a tech-tudomány rovat a kérdések polírozásában, a fotórovat a dizájn megtervezésében, a tmk a technikai háttér nyújtásában, a legtöbb meló azonban a videórovatra maradt, akik megszakítás nélkül egyeztettek, graffitiztek, forgattak és végül vágtak az elmúlt héten. Nem hiába, mert ennek egy szerintem fantasztikus videó lett a végeredménye.

Segítettek mások is, hiszen létrehoztunk facebookos page-eket az egyes megyéknek, mindegyiket egy-egy indexes kolléga vezet, ők buzdítják majd a következő hónapokban a játékosokat, és persze elárulnak majd időnként olyan információkat is, amikhez máshogy nem lehet hozzájutni.

Rengeteg lehetőség van még ebben a kvízben, számos szolgáltatást a következő hónapokban fogunk csak beindítani, de ma kikerült az első cikk, amiben elmagyarázom, miről is szól a Megyék Harca, holnap meg élesedik az első forduló, amiben 12 tudományos kérdésre kell választ adnotok. Szóval eredménye van a munkának.

Remélem, szeretni fogjátok, és egy jópofa versengés veszi kezdetét, csatlakozzatok, és küzdjetek a megyétekért.

És hogy legyen egy kis Apple-kötődés is: a projektet jórészt a MacBook Prómon állítottam össze, a dizájn leginkább egy iMacen készült és a videó indásítása is egy Apple gépre maradt.

Hajrá!