Előtte meg egy kis bemelegítés. Ahogy ígértem, három blog, az Appleblog, Handrás és a Plastik közös közvetítését olvashatjátok itt, egyesített erővel toljuk a legjobb kontentot. A legjobb közvetítés a kontinensen! iTablet!

Ádám pedig itt nyomatja a legfontosabb bejelentéseket, miközben felül zajlik a többszereplős őrület. Ádám pedig én vagyok, én pedig Ádám.

Steve mágikus és történelmi terméket ígér. Előtte azonban néhány update.

Az Apple eladta a 250 milliomodik iPodját.

140 ezer alkalmazás az AppSore-ban. Steve összegzi az Apple 34 évét, Wozniak egy röhejes korai képét is kivetítette - merő kedvességből.

Steve szerint szükség van valamire a laptopok és az okostelefonok között. Egyes feladatokat meg lehetne jobban oldani valami új izén.

iPad!!!!!

A billentyűzet úgy működik, mint az iPhone landscape billentyűzete. Gyakorlailag olyan, mint egy óriás iPhone.

Úgy tűnik, a flash a tabletben sem működik.

Steve Jobs mozijegyet vesz a tablettel. Kezdek nagyon beizgulni.

Fotókat lehet vele nézni. Meg Youtube-ot HD-ban! Fantasztikus!

Állítólag ezen a legjobb az internet, nem tudom, milyen a legjobb internet, de ha van olyan, azt biztosan az iPadon találjuk meg.

Össze-vissza lehet forgatni, tehát körülbelül olyan, mint egy kormány

Bele van építve az iTunes Store. Értitek? Beleépítették!

Ez az előbb Csaba volt, miután idegsokkot kapott, hogy nem megy a közös cover, nagy nehezen bejelentkezett ő is. Most folyik a nyála.

Steve Jobs leült. CSAK NEM AZÉRT, MERT A TABLET TÚL NEHÉZ?!?
Flash viszont ebben sincs, szomorú hír ez mindenkinek, akit a Flash éltet.

 Egyébként jópofa a kezelőfelület, mintha egyetlen szitába szórtuk volna az iPhone és a Mac OS GUI-ját, és ami fennakadt, abból lett az iPad OS

Egyébként ha Steve Jobs lennék, így böngésznék az iPadon:

Egyébként korrekten rárakták az iMac bluetooth-os billentyűzetének virtuális verzióját, szóval nem lesz gond gépelni rajta

Aki esetleg azt hitte, hogy az iPad nem tud majd megjeleníteni youtube-os videókat, annak annyit üzenek, hogy szerintem biztos csak viccelt

 Van GPS, a Google Mapson bármikor láthatjuk, hol van a tabletünk, ezáltal mi.

Most lássuk a hardvert.

Saját proci van benne, gyerekek, Apple A4 csip, nem volt felesleges megvenni a PA Semit, beérett a gyümölcs, és most kiszívjuk a nedvét!

Azért nagyon érdekelne, hogy ez az A4-es mekkora teljesítményre képes, és milyen hamar meríti le az akkumulátort.

10 óra alatt!
 

Megvan a válasz: 10 órán keresztül bírja, és egy hónapig elvan standby-ban, ami akkor jön jól, ha megvesszük és kiderül, hogy tulajdonképpen nem jó semmire

Gyerekek, ezek nem viccelnek: 9,7 colos, 16-64 gigabájtos háttértár, 2,1-es bluetooth, n-szabványú wifi, gyorsulásmérő, iránytű, mikrofon, hangszóró, félcolos vastagság és alig hetven deka az egész. Az nem több, mint egy dobozos sör meg egy párizsis szendvics

Azt mondtam már, hogy környezetbarát? Nem? Hát környezetbarát! Ja, és az összes iPhone-os alkalmazást tudja futtatni

Megduplázzák a pixelek számát, és akkor már teljes képernyőn is mehet az iPhone-os móka!

Ez nem vastag? Szerintem vastag.

Az megvan, hogy tíz óráig bírja, de ÚGY, hogy közbe videókat nézhetsz AKÁR EGY REPÜLŐGÉPEN?

Kiterjesztették az SDK Supporto az új készülékre is. Még ma. Akár még ma nekiállhatunk a Mariónak NAGYBAN.

Állítólag nagyon jól néznek ki a játékok, amit én elhiszek, mert mi okom lenne kételkedni a gyártó cég állításaiban?

DEMO, BESZARSZ!
 

Szóval mindenféle játékokat mutogatnak a kijelzőn, meggyőző képek pörögnek előttünk, nemsokára ti is megláthatjátok, milyenek a játékok iPaden, de most Ádám elment vécére, nekem meg nincs időm képeket berakni, szóval trust me, szuper minden!

Most a New York Times iPadre optimalizált verzióját látom, a tördelés ugyanaz, mint a nyomtatott lapnál, de mindent állíthatunk kezdve a betűmérettől a betűméreten át a betűméretig, komolyan mindent.

Ádám még mindig vécén, addig egy kérdés: nem tudjátok, melyik filmben volt az, amikor egy csóka újságot olvasott, és abban a képek időnként megmozdultak? Na pont ezt tudja az iPad.

 Ha belső nézetre akarsz váltani, egyszerűen csak tapizz rá az autóra. Képzeljétek, micsoda GTA-zás lesz itt, egyszerre tíz ellent tudsz kinyírni.

Kvázi.

A játékok egész jól néznek ki, de ez azért nem az a hd-minőség, amit egy konzolon megszoktunk. Mondjuk egy konzolt nem is lehet belegyűrni valami óriási farzsebbe

 Handrás fáradt arcát az asztalom szélének nyomja, kérdezem, csalódott-e, azt mondta, kimerült, ha űrrakétát mutattak volna be, akkor se tudna lelkesedni

Jön az iBooks. Steve jól lealázza a konkurensnek éppen nem nevezhető Kindle-t. Az iBooks-szal 15 dollár egy könyv. Annyi, mint amennyiért tegnap vettem egyet a Libriben. Ebben mi a jó? Megyek a könyvesboltba továbbra is.

15 dolcsiért inkább megveszem nyomtatva, kiviszem magammal a partra, és leszarom, ha ráfröccsen a víz. Nehogy már ennyibe kerüljön egy rakás bit!

A Kindle-höz hasonlítják, csak az a nagy különbség, hogy az Amazon olvasója nem fárasztja a szemet, ez meg igen. Szerintem nem perspektíva könyv-árban venni egy digitális könyvet, hogy aztán háromszáz oldal alatt kifolyjon a szemem
 

eFi süteményei viszont valami fantasztikusak.

 A kérdés, lesz-e iWork az iPadon. Phil Schiller válasza az, hogy lesz. Kifejezetten az iPadra fejlesztették ki a szoftvercsomagot, lássuk, mit kapunk.

A drag and drop multiujjas lényeknek készült (pl. ember), ha elkezdesz mozgatni egy slide-ot, közben a másik ujjadat is használhatod, olyan hatékony leszel, beszarsz.

Handrás: "itt van a tablet, egyétek, itt van! 1200 dollár lesz, de tablet." Ezt üvölti az első sorból. A hangulat egyre jobb.

Na, a Keynote bemutatása közelebb visz a megoldáshoz. Egy nagyon jó kis prezentációs eszköznek tűnik, legalábbis ezt állítják.

ZSIRÁFVESZÉLY!

 Még egy dolog nincs a készüléken, nem tudom, észrevettétek-e. Előlapi kamera. Nincs arcfelismerés, csak zsiráfok.

Steve visszatért a színpadra, most NAGYON IZGULOK!

A készülékben wifi dolgozik, és lesznek 3G-s modellek is.

Úgy tippelem, a teremben az egy főre eső iPhone-ok száma 1,2. Most kivételesen örülnék egy Nexusnak. Egyébként az imént böfögtem egy kolbászosat, hála eFi remek pomposának.

30 dollár a korlátlan 3G. Ez nekünk ugye semmit nem mond, majd megkérdezzük a hazai szolgáltatókat holnap hajnalban, mennyi lesz az iPad csomag, akik azt fogják válaszolni: he?

Kártyafüggetlen lesz, így mindhármat megkérdezzük. Az érkezés JÚNIUS. Figyelem, június.

ÉS HOGY MENNYI?

500 dollár!!!!!

Először ezer dollárra gondoltak, de aztán megondolták magukat.

Ötszáz dollár! Fogalmam sincs, mire fogom használni, de annyiért veszek egyet!
Annyiért veszek kettőt!

Handrás szerint 130-140 körül lesz itthon.

Annyiba kerül, mint egy nyomorult netbook. Olcsóbb, mint egy független iPhone

mondjuk vannak itt még további árak:

Korábban tévedtünk, a június a könyvekre vonatkozott. Az iPad 60 nap múlva érkezik. Figyelem, 60 nap. Handrás már rendelt 200-at.

Itthon 230 ezer kötrül lesz a legdrágább modell a fenti táblázat alapján.

Bemutatják a kiegészítőket. Lehet venni hozzá egy fizikai billlentyűzetet, ami pont úgy néz ki, mint a mmostami BT keyboard.

 

A teremben 20 emberből 7 venne iPadot.

Felteszem a kérdést, ki vesz így iPhone 4-et? Ki vesz így netbookot?

Eddig 75 millió iPhone és iPod touch.

Ennyi volt a móka mára, ottan megtapizzák eztet az izét, mi meg itten kimegyünk inni meg cigizni.

Így büszke Steve Jobs:

Videó itt.