A The Wall Street Journal újabb részleteket tudott meg a tabletről, ezek alapján talán jobban el tudjuk képzelni, mire számíthatunk. Vagy nem.

A lap szerint a zászlóra tűzött jelszó az, hogy a készüléket a család minden tagja megoszthatja egymás között, vagyis úgy képzelték, hogy a tablet leginkább a nappaliban, a tévé előtt, vagy a konyhaasztalon foglal majd helyet.

A pletyka szerint a készülék felismeri az aktuális felhasználó arcát, így a neki szóló üzeneteket tudja megmutatni, esetleg a saját beállításait tölti be. A Journal úgy tudja, lesz lehetőség virtuális cetlik felragasztására a tabletre, amit csak az a családtag kap meg, akinek szánjuk.

Persze nem ez a lényeg, az "intuitive to share" készülék legfontosabb tulajdonsága a rá kerülő tartalom, a megfelelő megjelenítés inkább az ehhez szükséges alap. Több lapkiadótól is csöpögtek infók, hogy tárgyalásokat folytatnak az Apple-lel egy újfajta, magazinos tartalomszolgáltatásra, az Electronic Arts is gőzerővel készül arra, hogy megmutassa, miért jó játszani a tableten. Hónapok óta érkeznek a pletykák arról is, hogy a tévészolgáltatókkal tárgyalnak egy "best of TV" előfizetés összekalapálásán.

Szóval intuitive to share. Én valahogy így képzelem: "Kisfiam, add ide az újságot." "De most én játszok rajta!" "Még csak az kéne, mindjárt kezdődik a Doktor House, a vécén akartam megnézni".

Egyébként más források szerint eléggé bugos még a tabletta, szóval valószínűleg júniusra halasztják a piacra dobást. Ennek ellenére jövő héten bemutatják majd a készüléket, csak épp kénytelenek lesznek olyanokat hazudni, hogy "works fine", meg "perfect".

Share